Piektdien parlamentā pulcēsies 10.Jauniešu Saeimas dalībnieki

Piektdien, 21.aprīlī, parlamentā sanāks 10.Jauniešu Saeima. Šogad projekta vadmotīvs ir “Latvija izvēlas demokrātiju”, un jaunieši spriedīs par neatkarības stiprināšanu, izvēles brīvību un tās sniegtajām iespējām, izglītības nozīmi brīvības un valstiskās identitātes aizsargāšanā, kā arī par demokrātijas stiprināšanu.

Ievēlētie jaunieši 21.aprīļa rītā pulcēsies Saeimas Sēžu zālē, lai dotu svinīgo solījumu, apstiprinātu mandātus un komisiju sastāvu. Sēdē Jauniešu Saeimas deputāti debatēs un balsos arī par četru deklarāciju projektu nodošanu atbildīgajām nozaru komisijām – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, Ārlietu komisijai, Eiropas lietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai. Dienas otrajā pusē jaunieši par deklarāciju projektiem un tiem iesniegtajiem priekšlikumiem diskutēs komisijās un pēc tam lems otrajā Jauniešu Saeimas sēdē.

10.Jauniešu Saeimas sēdes vadīs Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, bet darbu komisijās - Ārlietu komisijas sekretāre Irma Kalniņa, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sekretārs Jānis Skrastiņš, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre.

Lai kandidētu 10.Jauniešu Saeimā, jauniešiem bija jāiesniedz ideja vēlēšanām un priekšlikumi deklarāciju projektiem. Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs. Savukārt, lai pieņemtu deklarācijas, dalībnieki par šīm tēmām diskutēs arī no parlamenta tribīnes.

Pasākuma dienas noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs sveiks 10.Jauniešu Saeimas dalībniekus, un komisiju sēžu vadītāji apbalvos titula “Nākotnes politiķis” ieguvējus.

Jauniešu Saeimas sēdēm ikviens interesents varēs sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, kā arī parlamenta Facebook kontā.